Evenimente

Bune practici în valorificarea și transferul de cunoștințe în comunitatea educațională

Școala Metropolitană ARC din București a organizat miercuri 17 noiembrie, activitatea “ Bune practici în valorificarea și transferul de cunoștințe în comunitatea educațională” – diseminare a rezultatelor proiectului 2020-1-RO01-KA101-079591: “Comunitate Educațională Rezilientă: #PROFESOR21″, co-finanțat printr-un grant Erasmus+.

Activitatea“ Bune practici în valorificarea și transferul de cunoștințe în comunitatea educațională” a fost transmisă online pe platforma zoom și a fost susținută de profesorii Școlii Metropolitane ARC care au  participat la cursurile structurate ” The 4Cs: Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration in Schools” (#EuropassTeacherAcademy) și „Game-Based Learning and Gamification” (https://www.facebook.com/ITCErasmus/). La activitate au asistat profesori de limba română, informatică și coordonatori de proiecte din mai multe școli din București și din țară.

Punctul central al activității metodice a fost lecția interdisciplinară de la clasa a VI-a, predată de echipa de profesorii Claudiu Geles și Elena Călin (informtică): “Cum implementăm strategiile GBL în lecțiile noastre?

“De unde vine creativitatea?” – Povestire digitală

Echipa de profesori, care a aplicat în mod creativ experiența de învățare, a împărtășit și câteva dintre achizițiile de la cursul urmat în proiectul Erasmus+

1. Strategii și exemple de implementare cu succes prin încorporarea în activitatea la clasă și în scoală a celor 4 C-uri, Creativitate, Gândire critică, Comunicare și Colaborare- competențe cheie din secolul XXI. – prof. drd. Claudiu Geles, profesor de limba română.

2. Privire de ansamblu asupra Game-Based Learning (GBL). Învățarea bazată pe jocuri – Practici educaționale în Europa; Utilizarea jocurilor și a strategiilor de joc pentru îmbunătățirea învățării; Gândirea critică și creativă prin jocuri. (prof. gr. I, Isabela Mihăilescu)

Doamna prof. Cosmina Bran, inspector în Inspectoratul Școlar al Municipiului București, a adresat întrebări și a felicitat elevii și profesorii !