Evenimente

Învăţarea limbilor străine şi educaţie pentru diversitatea culturală la Şcoala Metropolitană A.R.C.

Învăţarea limbilor străine şi educaţie pentru diversitatea culturală la Şcoala Metropolitană A.R.C.

Ieri, 26 septembrie, celebrarea Zilei Europene a Limbilor (European Day of Languages) a prilejuit reafirmarea viziunii despre educaţie pe care o împărtăşesc profesorii, elevii, părinţii, colaboratorii, partenerii care fac parte din comunitatea educaţională a Şcolii Metropolitane A.R.C., din Bucureşti.

Devenit tradiţie, anul acesta tema evenimentului a fost „Learning English and interculturality in a Globalized World”.  În intervenţiile lor, profesorii, invitaţii şi elevii au abordat subiecte interesante privind importanţa studiului limbilor străine pentru cunoaşterea  valorilor culturale ale popoarelor lumii, pentru continuarea educaţiei în şcoli din străinatate, pentru  şanse mai mari de a ne realiza şi de a ne găsi locul în lume, dar şi pentru a ne face prieteni şi pentru a putea să comunicăm în vacanţele petrecute în străinătate.

Elevii de la Clubul de Debate ARCaşii au problematizat în discursurile lor acest subiect. Au arătat că, într-o lume globalizată, limbile cu circulaţie internaţională– engleza, franceza, spaniola- nu au ca efect scăderea interesului pentru diversitatea culturală. Datorită unor conjuncturi istorice sunt cunoscute şi studiate  în cele mai multe locuri din lume dar, pe lângă răpândirea unor modele culturale din ţările de origine,  tot ele fac posibil şi accesul la tradiţiile,  simbolurile, creaţiile tuturor popoarelor.  Cursul de multiculturalism în limba engleză creat de profesorii noştri pentru clasele de la nivelul primar este un exemplu care susţine acest punct de vedere. Astfel putem deveni şi mesageri ai culturii române, ai tardiţiilor şi obiceiurilor noastre, în străinătate. Membrii clubului au invocat experienţa lor din excursia tematică la Bruxelles, în care au vizitat principlele instituţii ale Uniunii Europene şi, datorită limbii engleze, le-a fost uşor să se simtă ca acasă, cu adevarat cetăţeni europeni.

A urmat ceremonia decernării diplomelor obţinute la examenele Trinity şi Cambridge.

Apoape jumătate din elevii de primar şi gimnaziu au primit certificate Trinity şi Cambridge pentru diverse niveluri. Mihnea Băluţă, la numai 11 ani, a obţinut Cambridge English First (FCE)! La doar 14 ani, Dan Bădănău aobţinut FCE cu A şi Maria Tatu cu B. Elevii clasei a V-a  au luat Pass with Distinction la KET.

Certificările elevilor noştri reprezintă o confirmare a nivelului la care se studiază limba engleză în Şcoala Metropolitană A.R.C. Copiii au avut bucuria de a primi diplomele de la profesorii lor, în prezenţa invitatului nostru special, domnul Cătălin Bădănău, Director EECentre – European Examinations, Bucureşti, România- instituţie autorizată de Cambridge English Language Assessement, CaMLA, ÖSD, OET şi Trinity, să furnizeze în România, examenele de certificare a cunoştinţelor lingvistice pentru limba engleză şi limba germană.

În cadrul evenimentului, Editura Fischer International a amenajat un stand de carte în limba engleză care a avut succes în rândul copiilor şi părinţilor prezenţi.

Lasă un răspuns