Evenimente

Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare și Ziua Școlii Metropolitane ARC

Școala Metropolitană ARC are printre țintele strategice promovarea diversității culturale și a dialogului intercultural. De aceea, Ziua Școlii, 21 mai,  coincide cu sărbătorirea Zilei Mondiale a Diversității Culturale.

 Anul acesta ne-a oferit ocazia de a marca importanța înțelegerii valorilor diversității culturale și de a promova cele patru obiective ale Convenției UNESCO privind protecția și promovarea diversității expresiilor culturale, adoptată la 20 octombrie 2005.

Parada costumelor tradiționale de pe mapamond, mesajele transmise în comunitate de către copii și profesori, momentele artistice dedicate au transformat această zi într-o asumare a educației pentru recunoașterea expresiilor culturale din țările lumii, ca reper major în viziunea despre educație a Școlii ARC.

Multe dintre conflictele majore ale lumii de azi au o dimensiune culturală. Reducerea decalajului dintre culturi este urgentă și necesară pentru pace, stabilitate și dezvoltare. Acceptarea și recunoașterea diversității culturale sunt favorabile dialogului între civilizații și culturi, respect și înțelegere reciprocă.

Diversitatea culturală este un mijloc de a duce o viață intelectuală, emoțională, morală și spirituală mai împlinită.