Evenimente

Uniți în cuget și simțiri

Fundația Romanian Business School și Școala Metropolitană ARC au organizat un eveniment dedicat sărbătoririi Unirii Principatelor.

Transmisie live de la expoziția EFIGII ISTORICE a artistului plastic Valentin Tănase (Muzeul de Artă din Târgoviște). Dialog cu Vasile Lupașc.

Scriitorul, profesorul de istorie, campionul mondial la arte marțiale, actorul, scenaristul și regizorul Vasile Lupașc a povestit experiențe, și-a prezentat cărțile ( https://www.editura-rhea.com/) , a răspuns la întrebări, a povestit despre colaborările cu unul dintre cei mai cunoscuți ilustratori la nivel international (grafician Andrei Pervuchin), despre munca de documentare pentru romanele sale istorice, care l-a dus până la arhivele Vaticanului, despre marii actori ( Mircea Albulescu) și micii actori ( Ștefan Mihalache-10 ani) cu care a colaborat la realizarea filmului despre Vlad (Țepeș),despre momentele de emoție trăite la intonarea imnului național când se afla pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, despre modelele de curaj, vitejie și iubire de țară pe care le oferă istoria și despre ce înseamnă să fii azi, ca român, curajos și patriot.


ARCașii au participat și la un moment “ Recunoașteți personajul”, la turul galeriei ghidat de scriitor.


Minunatele Sara Cojocaru din clasa a VII-a și Amalia Posea din clasa a III-a (pregătită de prof. Valentina Bălțatu) ne-au incălzit inimile cu Pământul deocamdată și Hora Unirii! Mulțumim tuturor!