Articole

Rolul scriitorului si jurnalistului in societate – dezbatere in cadrul proiectului Arta dezbaterii si cetatenie europeana

Rolul scriitorului si jurnalistului in societate – dezbatere in cadrul proiectului Arta dezbaterii si cetatenie europeana

BUCURESTI – 14 ianuarie 2019

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Miercuri, 16 ianuarie 2019 ora 14:00, la Muzeul Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Școala Metropolitană ARC din București, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române organizează dezbaterea cu tema “Cultură şi democraţie – Rolul scriitorului si jurnalistului in societate”, o întâlnire a elevilor bucureșteni cu scriitori și jurnaliști.

Discursuri ale elevilor in proiectul Arta dezbaterii si cetatenie europeana

Discursuri ale elevilor in proiectul Arta dezbaterii si cetatenie europeana „Adevărul este stăpânul nostru, nu noi stăpânim adevărul.”  

Mihai Eminescu

Elevii,  membri ai cluburilor de debate și public speaking din școlile invitate, vor pune întrebări invitaților și vor exprima gânduri despre cum poate o poveste, o poezie, un roman să schimbe societatea, să influențeze gândirea și comportamentul a milioane de oameni sau atitudinea liderilor zilei, cum poate un scriitor  să influențeze o epocă, care este rolul jurnalistului în societatea contemporană, care e diferența între a reda fapte și a exprima opinii, a trezi emoții și a aduce argumente, despre etica profesională a jurnalistului și  cea a scriitorului.

Invitați: Ioan Cristescu – Directorul MNLR, Ligia Necula  jurnalist Radio România Cultural, Liliana Corobca – scriitor și cercetător, Loreta Popa – scriitor și jurnalist, George Colang –filosof. Cunoscutul actor Vlad Rădescu va susține un moment special, în care va citi câteva dintre articolele lui Mihai Eminescu , o probă de talent și implicare jurnalistică a celui cunoscut de copii și tineri mai ales pentru opera sa literară.

Evenimentul face parte din proiectul „Arta dezbaterii și cetățenie europeană”, premiat în  cadrul  Galei Edu Manager 2018, unde a primit Diploma de excelență la categoria “Inovație în educație”. Proiectul promovează arta dialogului civic într-o societate democratică în rândul elevilor de gimnaziu şi de liceu, formarea abilităţilor de analiză critică şi exprimare a opiniilor în spaţiul public, dezvoltarea  responsabilități individuale și comunitare în rândul elevilor bucureşteni.

Proiectul “Arta Dezbaterii si cetățenie europeană”, initiat de Şcoala Metroplitană ARC www.scoala-arc.ro , prin Clubul de debate ARCașii se deruleaza  în parteneriat cu Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Asociaţia Româna de Dezabateri, Oratorie şi Retorică, Facultatea de Ştiinte Politice din Universitatea Bucureşti, Editura Eikon, C.N. Mihai Viteazul, C.N. Matei Basarab, Şcoala Gimnazială nr. 178, Şcoala Gimnazială Herăstrău.

Pentru detalii: Luiza Cristea, mobil 0720529645, marinaluiza.cristea@gmail.com

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Scoala Metropolitana ARC – Viitorul începe aici

Educația europeana în Școala ARC
Infiintata in anul 2008, Scoala Metropolitana ARC este acreditata de catre Ministerul Educației Naționale, prin ordinul de ministru numărul 3635 din 29.04.2013, trecând prin toate fazele de evaluare, recunoastere și certificare a calitatii educatiei oferite. Școala funcționează în prezent pe 3 niveluri de studiu (preșcolar, primar și gimnazial) și are ca obiectiv continuarea cu nivelul liceal si obținerea autorizării ca Școală internațională IB
Ne propunem să formăm oameni învingători care să facă față provocărilor în orice situație
Pentru această misiune, alegem mereu oameni care să le fie modele, să le ofere experiențe orientate spre valorile școlii: responsabilitate, corectitudine și respect.
Educația pe care o oferim copiilor se bazează pe o abordare care dezvoltă competențe cheie pentru învățarea de lungă durată într-o tendința modernă și durabilă, pregatindu-i pe copii pentru viitoarele experiențe ale vieții.
În Școala ARC copiii învață cum să studieze și reusesc să găsească soluții singuri.

Sursa: www.comunicatedepresa.ro

Lasă un răspuns