Evenimente, Proiecte in derulare

Family Cafe – ATELIER DE REZILIENȚĂ

În cadrul proiectului nostru Family Café, vă invităm marți 20 octombrie, ora 19:00 la un set de exerciții experiențiale prin care vă puteți întâlni cu aspecte ale antrenamentului în reziliență, întâlnire ce poate trezi o chemare spre o formare completă în această direcție. Consilierul de dezvoltare personală Dănuț Mitruț v-a pregătit un atelier online dedicat părinților din Școala Metropolitană ARC și Grădinița Prikindel. Justificarea acestui demers o găsiți în documentul atașat.

Participarea dumneavoastră la atelierul de reziliență, ne confirmă încrederea că putem împreună să  descoperim puterea interioară de a ne reclădi viața prin alegeri fundamentale. https://www.facebook.com/events/380147293013871

Family Café este un proiect inițiat în comunitatea noastră în 2019, prin care dorim să construim o comunitate, să  explorăm în profunzime problemele vieții de familie, relația între părinți și educatori, viziunea asupra educației și a  rolului fiecăruia dintre noi în această schimbare radicală a perspectivei la nivel global.

Cu atât mai mult in această perioada plină de provocări, trebuie să găsim cele mai bune soluții pentru  a asigura copiilor o viață echilibrată, sentimentul de siguranță, un mediu de învățare cât mai flexibil și mai diversificat, să învățăm și să-i învățăm ce resurse interioare avem sau putem dobândi, ca să facem față la schimbarea realității cotidiene.

ATELIER DE REZILIENȚĂ sau cum să rămâi un om vertical într-o lume tot mai încovoiată de greutăți

  1. Despre greutățile vieții sau cum să aducem mai aproape de practică un termen abstract de psihologie, reziliența.
  2. Criza modelelor de parenting din secolul al XXI-lea. A fi parinte, meserie sau misiune.
  3. Harap-Alb și Spânul, două metafore despre mecanismele vieții interioare. Exercițiu: conștientizarea principalelor mecanisme de apărare a integrității psihice.
  4. Cum scriu și cum citesc harta vieții personale? Exercițiu: zmeii și eroii din harta vieții mele.
  5. Adaptarea la stresul psihologic. Faci deja foarte bine asta, dar acum devii conștient de mecanisme. Exercițiu: mecanisme de adaptare. Exercițiu: conștientizarea celor 8 tipuri de conflicte interioare.
  6. Reziliența mă ajută să îmi urmez idealurile. Sursa motivației și sensul vieții, profilul personalității reziliente. Exercițiul: întocmirea profilului personal, ca model de reziliență. Exercițiu: care este rostul a ceea ce fac?
  7. Un plan asumat de continuare a exersării. Întrebări și răspunsuri, mărturisiri. 

Deoarece numărul de locuri este limitat, vă rugăm să vă înregistrați la adresa de email dc@scoala-arc.ro.  Veti primi pe email link de conectare la eveniment (zoom)  

Vă așteptăm!

Lasă un răspuns