Articole

Artistii si copiii – Mesaje pentru o lume fara ura si prejudecati

Marti, 21 martie 2017, ora 16:00, Scoala Metropolitana ARC cu sediul in Str. Esarfei nr. 63-71, sector 3 va invita la evenimentul Artistii si copiii – Mesaje pentru o lume fara ura si prejudecati organizat in cadrul competitiei nationale ”Fara ura, cu toleranta”, initiata de organizatia Salvati Copiii.

Clasa a III-a din Scoala Metropolitana ARC pregateste actiuni in concurs

Clasa a III-a din Scoala Metropolitana ARC pregateste actiuni in concurs

 „A pregăti viitorul nu înseamnă decât a crea prezentul.”  

Antoine de Saint-Exupery

Cantareti iubiti de copii si adolescenti Connect-R si Kamara, artistul vizual Zoltan Lorencz vor impartasi cu sensibilitatea artistului experiente si provocari cu care s-au confruntat in copilarie sau ca adulti din cauza prejudecatilor si lipsei de empatie fata de cei diferiti.

In deschidere va fi vernisata expozitia de desene tematice ale copiilor din cl a III-a din Scoala Metropolitana ARC, care participa la aceasta competitie de proiecte. Matei Ionescu ( 10 ani) va lansa cantecul special creat pentru acest concurs.

La eveniment sunt invitati, elevii si parintii scolii, profesorii, reprezentanti ai autoritatilor publice, ai Inspectoratului scolar sect. 3, ai ISMB, ai Ministerului Educatiei, jurnalisti.

Avand in vedere situatia alarmanta la nivel national, organizatia Salvati Copiii Romania a invitat scolile din Romania sa participe la combaterea fenomenului de bullying in randul copiilor. Raspunzand responsabil acestei invitatii, Scoala Metropolitana ARC  a inscris clasa a III-a in concursul organizat in acest scop de organizatia Salvati Copiii: „Fara ura, cu toleranta”

Alte actiuni programate in Scoala Metropolitana ARC:

Clubul de debate al scolii, ARCasii a sustinut la clasa a III-a o dezbatere pe tema efectului jocurilor video care pot induce o atitudine agresiva in comportamnetul copiilor

Intalnire a copiilor si parintilor clasei  a III-a cu psihologul scolii – studiu de caz, pe baza situatiilor identificate in discutiile de  la orele de debate, in care copiii au aflat despre atitudinile intolerante , despre drepturi, diversitate  si au constientizat ca unele comportamente ale lor au provocat suferinta altora

Echipe formate din copii inregistreaza actiunile din concurs si lucreaza la realizarea unui videoclip care urmeaza a fi incarcat pe platforma concursului.

La ora de debate/filozofie pentru copii vor avea o intalnire cu mama unui copil cu dizabilitate. Studiu de caz. 

Pentru detalii va rugam sa contactati profesorul coord

​o​nator, mobil 0720529645 si pagina de facebook  https://www.facebook.com/scoalaARC

Acces: Strada Esarfei nr. 63-71, sector 3 (intersectia Splaiul Unirii cu Mihai Bravu). Statia de metrou Mihai Bravu

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Scoala Metropolitana ARC – Viitorul începe aici

Educația europeana în Școala ARC
Infiintata in anul 2008, Scoala Metropolitana ARC este acreditata de catre Ministerul Educației Naționale, prin ordinul de ministru numărul 3635 din 29.04.2013, trecând prin toate fazele de evaluare, recunoastere și certificare a calitatii educatiei oferite. Școala funcționează în prezent pe 3 niveluri de studiu (preșcolar, primar și gimnazial) și are ca obiectiv continuarea cu nivelul liceal si obținerea autorizării ca Școală internațională IB
Ne propunem să formăm oameni învingători care să facă față provocărilor ân orice situație
Pentru această misiune, alegem mereu oameni care să le fie modele, să le ofere experiențe orientate spre valorile școlii: responsabilitate, corectitudine și respect.
Educația pe care o oferim copiilor se bazează pe o abordare care dezvoltă competențe cheie pentru învățarea de lungă durată într-o tendința modernă și durabilă, pregadindu-i pe copii pentru viitoarele experiențe ale vieții.
În Școala ARC copiii învață cum să studieze și reusesc să găsească soluții singuri.

Sursa – Comunicatedepresa.ro

Lasă un răspuns