Articole

Internetul – pasiune sau dependenta? Scoala Metropolitana ARC in proiectul Aleg constient. Stop dependentei de Internet!

În vederea participării la concursul “Aleg conştient! Stop dependenţei de Internet!” lansat de organizaţia Salvaţi Copiii şi Ministerul Educaţiei Naţionale, Școala Gimnazială Metropolitană ARC, din București a organizat evenimentul “Internetul-pasiune sau dependenţă?” care a avut loc luni, 1 aprilie 2019, ora 14:00, la sediul şcolii din Strada Eșarfei nr. 63-71, sector 3, București și a reunit peste 50 de reprezentanți din comunitatea educațională. Părinţi, experți în industria IT, psihologi, cadre didactice, prieteni de la Centrul Social Multifuncţional Sf. Nicolae din Bucureşti, studenţi de la Facultatea de Sociologie din Universitatea București au fost alături de elevii din clasele a II-a şi a III-a, care participă la concurs, coordonaţi de cei doi mentori.

Premii acordate celor mai interesante întrebări adresate de elevi invitaţilor

Premii acordate celor mai interesante întrebări adresate de elevi invitaţilor

“Advances in technology can be empowering, progressive and enriching. History has shown this across civilisations and societies. But it has also shown, and the present and future will continue to show, that it is foolish, risky, flawed and folly without us raising our individual and collective consciousness and mindfulness to accompany it – to ensure we use it shrewdly, kindly and wisely.” 
Rasheed Ogunlaru

Plecând de la constatările din experienţa personală, de la expertiza profesională, invtaţii au împărtăşit copiilor şi părinţilor observaţii şi sugestii despre  cum să utilizeze tehnologia şi cum să ţină sub  control comportamentul  online. S-a adus  în discuţie faptul că, de multe ori, dependenţa este un efect şi  cauzele mai profunde care stau în spatele acesteia sunt nevoile ignorate ale copiilor, din lumea reală, căutarea unor surogate virtuale prin folosirea necontrolată şi excesivă a Internetului.

Copiii au identificat valoarea unor modalităţi alternative de a petrece timpul liber cu prietenii, cu părinţii, jucându-se în aer liber.

Mulţumim invitaților Marius Paraschiv – antreprenor în industria de IT şi expert în modelare 3D, Ioana Șandru – psiholog, Sanda Filip – psiholog, Urlatu Florentina  şi  Felicia Toader, studente la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Bucureşti.

Conectându-ne  cu experiențele lor reale, cu bucuriile și provocările cu care se confruntă copiii, în acest proiect avem oportunitatea să le  identificam nevoile şi să atragem persoane alături de noi, care să ne ajute să intervenim într-un mod  coerent și adaptat la nevoile copiilor de azi, acești nativi digitali care au moduri de abordare a vieții semnificativ diferite față de cei din generațiile trecute.

Scopul acestei acţiuni a fost acela de a creşte nivelul de informare şi conştientizare cu privire la riscul dependenţei de Internet, la semnalele care denotă o lipsă de control în folosirea dispozitivelor şi să sugereze modalităţi de integrare a tehnologiei în scopuri benefice şi echilibrate în raport cu celelalte activităţi care aduc bucurie şi împlinire.

 “Activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă caldă, plăcută, cu vorbitori foarte bine pregătiți, care au știut să se adreseze copiilor prezenți în sală pe înțelesul lor. Materialele audio-video utilizate, au contribuit la accesarea mult mai ușor a informațiilor, iar dezbaterile și premiile acordate copiilor care au adresat cele mai multe întrebări i-au încurajat pe aceștia să dezvolte inițiative pe termen lung, propunând soluții pentru limitarea accesului la internet atunci când el devine dependență. Mulțumim foarte mult Școlii Metropolitane ARC pentru invitaţie!” Mihaela Morăraş, Director Centrul Social Sf. Nicolae din Bucureşti https://www.facebook.com/scoalaARC/  https://oradenet.salvaticopiii.ro/   http://www.scoala-arc.ro/

 #oradenet #Stopdependenţeideinternet #Alegconstient #salvaticopiii

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Scoala Metropolitana ARC – Viitorul începe aici

Educația europeana în Școala ARC
Infiintata in anul 2008, Scoala Metropolitana ARC este acreditata de catre Ministerul Educației Naționale, prin ordinul de ministru numărul 3635 din 29.04.2013, trecând prin toate fazele de evaluare, recunoastere și certificare a calitatii educatiei oferite. Școala funcționează în prezent pe 3 niveluri de studiu (preșcolar, primar și gimnazial) și are ca obiectiv continuarea cu nivelul liceal si obținerea autorizării ca Școală internațională IB
Ne propunem să formăm oameni învingători care să facă față provocărilor în orice situație
Pentru această misiune, alegem mereu oameni care să le fie modele, să le ofere experiențe orientate spre valorile școlii: responsabilitate, corectitudine și respect.
Educația pe care o oferim copiilor se bazează pe o abordare care dezvoltă competențe cheie pentru învățarea de lungă durată într-o tendința modernă și durabilă, pregatindu-i pe copii pentru viitoarele experiențe ale vieții.
În Școala ARC copiii învață cum să studieze și reusesc să găsească soluții singuri.

Sursa: www.comunicatedepresa.ro

Lasă un răspuns