În vederea creșterii nivelului de informare privind datele personale în mediul online, Organizația Salvați Copiii a lansat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, concursul național „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale.” – ediția 2018. Școala noastră dorește să se alăture demersului și a înscris clasa a VI-a în acesată competiție. Vineri , 9 martie, ora 14:00, invitam părinții, profesorii și elevii la o acțiune derulată în cadrul acestui proiect: dezbaterea în limba engleză “The internet: boon or a curse for teenagers? Who is responsible?” Sesiunea de debate va fi susținută de elevii clasei a VI-a, coordonați de Ioana Covei (instructor cu experiență internațională în cadrul Asociației Române de Dezbateri, Oratorie și Retorica, ARDOR-Muntenia) și de prof. Luiza Cristea.
La final vom avea o sesiune de întrebări și răspunsuri derulată cu sprijinul colegilor noștri Trifan George Mihai, Silvia Selten, Carmen Tănase, Ioana Șandru și Francisc Lorinczi.
Știați că … micii utilizatori și tinerii postează des pe rețele de socializare date personale sensibile? Studiul @Ora de Net anuntă că acestea sunt poze în care se distinge clar fața copilului (81%), numele de familie (61%), numele școlii la care învață (59%) și vârsta corectă (47%). Mai mult, 16% dintre copii afirmă că au publicat pe profilul lor adresa de acasă și 10% chiar și numărul de telefon. De multe ori, motivul din spatele situațiilor neplăcute îl constituie lipsa de informare a utilizatorilor de Internet.
#SID2018, #OraDeNet, #DatePersonale, #ParereaTaGDPR, #ItStartsWithUs