Cluburi ARC

  • Clubul de DEBATE ARCasii

Cursurile de debate introduse în Şcoala Metropolitană A.R.C, la clasele de gimnaziu se desfasoara după o programă proprie, adaptată la vârsta şi interesele elevilor  şi  Clubul de debate în limba romana si engleză, organizat în colaborare cu instructorii Asociaţiei Române de Dezbateri Oratorie şi Retorică, creeză abilităţi  academice, dar şi atitudini  sociale constructive necesare unui cetățean implicat în comunitate şi unui lider autentic: inteligență, viziune, empatie, eficiență în decizii. 

Într-un program de dezbateri, elevii îşi dezvoltă gândirea critică, flexibilă, argumentarea solidă și capacitatea de a vorbi convingător în public, de a respecta opiniile altora, de a recunoaste o opinie mai bine fundamentată decât cea personală, de a decide raţional pentru alternativa cea mai bună.”

 

  • MICUL ANTREPRENOR SOCIAL-Junior Achievement

Programul Junior Achievement este format din module interactive care îi ajută pe copii să descopere, prin intermediul unor discuţii captivante şi activităţi practice, legătura dintre noţiunile teoretice şi viaţa de zi cu zi, să înţeleagă modul în care funcţionează mecanismele economice şi efectele pe care anumite decizii economice le pot avea asupra fiecăruia dintre ei, dar şi asupra familiei, prietenilor, comunităţii.

Pornind de la ei înşişi, trecând prin familie, comunitate şi ţară, cei mici descoperă pas cu pas lumea în care trăiesc. Activitățile practice din modulele JA fac legătura între ceea ce elevii învaţă la şcoală şi viitoarele lor realizări profesionale. Generația tânără se dezvoltă într-o lume din ce în ce mai complexă, iar trecerea către autogestionare și independență înseamnă să știe cum să aleagă, atunci când vine vorba despre resursele de care dispun. 

Toate modulele JA dezvoltă competențe esențiale pentru carieră și pentru viață:
Sunt learning by doing: copiii învață prin experiențe concrete, studii de caz, jocuri și competiții
Oferă elevilor și profesorilor acces la rețeaua internațională JA (39 de țări în Europa, 123 în lume)
Conectează școala cu mediul economic real și experiențe autentice de viață și profesie prin prezența consultanților voluntari din mediul de afaceri la clasă.

Programele JA sunt implementate în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, conform protocolului nr. 10184/14.05.2003

 

  • Code School – Clubul de programare de aplicaţii pe mobil şi tabletă

“Ne-am bucurat să vedem că atât de mulți copii sunt interesați de cursurile de programare Code School Clubs, curioși fiind de modul în care tehnologia funcționează. Scopul nostru este acela de a crea o experiență placută în relație cu tehnologia și să le arătăm că pot să facă mult mai mult cu o tabletă sau un laptop decât să joace un joc sau să urmărească un film.

Atelierele Code School se bucură de rezultate minunate în ceea ce privește performanța elevilor, astfel că mai multe școli private de peste tot din țară au optat pentru această programă. Code School Clubs a ajuns în numeroase orașe precum Iași, Arad, Brașov, Bacău, Constanța, Cluj, Ploiești sau Sibiu, inspirând tot mai mulți copii să se apropie de tehnologie și programare într-un mod constructiv.

Link programă Copiii lucrează în platforma Mit AppInventor. Această platformă se poate accesa online de pe orice laptop/calculator. Elevii se loghează cu propria adresă de gmail pentru a intra în conturile lor și pentru a accesa și îmbunătăți proiectele realizate la curs.“ 

În prezent Code School Clubs lucrează la o serie de materiale pentru copii și părinți pe tema „Securitatea online”, creând o comunitate unde părinții pot accesa cele mai noi resurse despre tehnologie, copii și siguranța în mediul online. Puteți  intra și dvs chiar acum în „Comunitatea părinților responsabili” AICI.

 

  • Experienţe pentru mâine!

În cadrul Săptămânaii ALTFEL Clubul Micul antreprenor socialdin Şcoala Metropolitană ARC a organizat activitatea Job Shadow Day, cu sprijinul Junior Achievement România. Elevii şcolii noastre s-au întâlnit cu designeri, artiști, ingineri, inventatori, freelanceri și antreprenori la Nod Maker Space. http://nodmakerspace.ro/ Au vizitat cel mai bun spațiu de co-working și makerspace din România! Trei ani la rând, echipa acestui HUB a câștigat titlul la Central European Startup Awards.

  • 1400 m² zone de lucru
  • Atelier de lemn și metal, CNC router, textile, electronice & alte unelte
  • 21 de studiouri private
  • Peste 120 de membri și 40 de start-up-uri din industrii creative
  • Prima și singura bibliotecă de materiale din Europa de Sud-Est

O introducere în lumea industriilor creative, un dialog inspiraţional cu gazdele noastre!

 

 

Cluburile ARC 2018-2019

Picture 1 of 3