Blog

News Letter

News Letter Noiembrie – Decembrie 2022


Articole, Evenimente

Toți suntem campioni / 12.12.2022

Un spectacol sportiv la evenimentul „Toți suntem campioni” care a marcat încheierea proiectului „Sportul de echipă – un mediu de dezvoltare a abilităților pentru viață.” În programul Civitas – Sport 2.0., echipele antrenate de profesorii Școlii Metropolitane ARC s-au întâlnit cu invitații lor de la Clubul Sportiv nr. 4 și Școala Gimnazială nr. 112. Un adevărat regal de baschet, rugby tag și oină la care au asistat cu entuziasm părinții și colegii micilor sportivi!

Evenimente

Întâlniri inspiraționale cu autoarea Liliana Corobca / Club de lectură ARC

În programul Clubului de lectură ARC – întâlniri inspiraționale, a avut loc o emoționantă întâlnire cu scriitoarea Liliana Corobca în data de 17.11.2022, cunoscută deja în Austria, Italia, Germania, Serbia, S.U.A.

Autoarea a împărtășit ARCașilor experiențele emoționale care au inspirat-o în scrierea romanului Kinderland.

Au contribuit la un dialog consistent criticul Dorica Boltașu și profesorii care inspiră dragostea pentru cărți a elevilor noștri, Carmen Tănase, Claudiu Geles.

Copiii pasionați de lectură au citit fragmente din cartea Lilianei Corobca. Au participat online copii și profesori din alte școli din București, din Serbia, Republica Moldova și Spania !

Evenimente, Proiecte in derulare

Sportul de echipă – un mediu de dezvoltare a abilităților pentru viață!

Școala Gimnazială Metropolitană ARC și Fundația Romanian Business School vă invită miercuri, ora 16:00, la sediul nostru din str. Eșarfei – intrarea din Aleea Tândală la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Păcii prin care lansăm proiectul “Sportul de echipă – un mediu de dezvoltare a abilităților pentru viață!” – proiect al Școlii Gimnaziale Metropolitane ARC finanțat de Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București- PROEDUS în cadrul Programului de finanțare 2022 – CIVITAS 2.0 – SPORT ȘCOLAR.

“Sport has the power to change the world. It has the power to inspire. It has the power to unite people in a way that little else does. It speaks to youth in a language they understand.” Nelson Mandela

Program:

Vernisajul expoziției de lucrări plastice « Sport pentru Pace » ale elevilor membri ai cluburilor de arte și multiculturalism din Școala Metropolitană ARC – prof. Lăcrămioara Matei și prof. Ileana Cernat Peneș.

Prezentarea proiectului

Alocuțiuni ale organizatorilor, finanțatorilor și partenerilor – Președintele Federației Române de Oină, Fondatorul Școlii de rugby « Șoimii București », reprezentantul Clubului Sportiv « Laguna ».

Intervenții ale elevilor care vor fi implicați în proiect

Meci demonstrativ de baschet – Club Sportiv Laguna

Meci demonstrativ Rugby Tag – Scoala de Rugby “Soimii Bucuresti”

Evenimente

Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare și Ziua Școlii Metropolitane ARC

Școala Metropolitană ARC are printre țintele strategice promovarea diversității culturale și a dialogului intercultural. De aceea, Ziua Școlii, 21 mai,  coincide cu sărbătorirea Zilei Mondiale a Diversității Culturale.

 Anul acesta ne-a oferit ocazia de a marca importanța înțelegerii valorilor diversității culturale și de a promova cele patru obiective ale Convenției UNESCO privind protecția și promovarea diversității expresiilor culturale, adoptată la 20 octombrie 2005.

Citește în continuare „Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare și Ziua Școlii Metropolitane ARC”
News Letter

News Letter 2022 Martie

Evenimente

Echipa de olimpici a Școlii Metropolitane ARC!

Radu Posea, Eliza Ciobanu, Ema Petrescu, Dragoș Giușcă  au făcut parte din lotul Municipiului București la Olimpiada Națională de Matematică! Au fost pregătiți de prof. Diana Vrâncianu și prof. Andrei Crîngureanu. Rezultate la faza națională: Medalie de argint pentru Dragoș Giușcă, clasa a VII-a și Mențiune de onoare pentru Radu Posea clasa a VI-a! Dragoș a primit și Premiul special „Dan Brânzei” pentru o soluție originală a uneia dintre probleme.

Felicitări!